סקירה שבועית זו הוכנה על מנת לתת למשקיעינו ולקהל הרחב מבט מלמעלה על שוק המטבעות הדיגיטליים בו אנו פועלים.
בסקירות מסוג זה נכסה אירועים משמעותיים בשבוע החולף ומשמעותם, נבצע ניתוחי On-chain של אופי הפעילות ברשתות הבלוקצ'יין השונות ונבחן את השפעות הרשתות החברתיות על השוק.
נקודות מפתח:
• ענקית התשלומים MoneyGram תפעל בתחום המטבעות היציבים
• קריפטו ומירוצים – רד בול רייסניג משיקה קולקציית NFT
• מסקנות מהסקר החדש של Block Inc.
• ההתאמה לשווקי ההון בירידה, סימן להפרדות?
• On-chain - היחס בין לונגים לשורטים – פחד מופרז?
ענקית שירות התשלום MoneyGram הודיעה על שיתוף פעולה עם הבלוקצ'יין Stellar על מנת ליצור שירותי העברות תשלום בינלאומיות המבוסס על המטבע היציב USDC .
השירות החדש יאפשר למשתמשי ארנק Stellar לשלוח את מטבע ה-USDC של Circle לאנשים ברחבי העולם, שיוכלו לפדות אותם עבור דולרים או מטבע מקומי דרך הרשת של MoneyGram.
בראיון לבלומברג אמר אלכס הולמס, מנכ"ל MoneyGram : "הצבנו מטרה להיות הגשר בין עולם הקריפטו לעולם הפיאט". הולמס הוסיף כי MoneyGram מנהלת מגעים עם חברות המספקות ארנקים דיגיטליים באל סלבדור לצד ארנקים שנתמכים על ידי הממשלה. מדבריו ניתן להבין שהחברה מתכוונת ליצור יכולות העברת תשלומים בעזרת שימוש בטכנולוגיית הבלוק'ציין.
Stellar הוא אחד מפרויקטי הבלוקצ'יין המוכרים בעולם. הפרויקט הוקם בשנת 2014 עם מטרה ברורה: שימוש בטכנולוגיית הבלוק'ציין על מנת ליצור טכנולוגית בסיס להעברת כספים חוצה גבולות עם עמלות נמוכות ככל האפשר וללא זמן המתנה.
בקרב חברות "הכסף הישן" גוברת ההבנה שצריך לרתום את כוחו של הבלוקצ'יין על מנת להציע שירות טוב יותר וליעל העברות כספים בינלאומיות.
הדוגמא הטובה ביותר לחוסר היעילות במערכת הפיננסית הנוכחית עולה מספרו של קמפבל הארווי: ״DeFi ועתיד עולם הפיננסים״. הארווי בחן עלויות של שירותי תשלום בינלאומיים: ההעברה הראשונה של Western Union הייתה בשנת 1873. ההעברה הייתה על סך 300$, סך העמלות היה 9.34$, בסביבות כ 3%. היום לאחר 149 שנים, עמלה של 3% עדיין מקובלת
עבור עסקאות שגרתיות של העברות כספים בינלאומיות ועסקאות כרטיסי אשראי. למעשה, אם היום ננסה לשלוח העברה של 300$ דרך Western Union סביר להניח שנשלם עמלה גבוהה יותר מ-$9.34.
כיום העברת כספים בינלאומית, בין אם דרך המערכת הבנקאית או נותני שירותים פיננסים, לוקחת מינימום יום עסקים אחד, בדרך כלל הרבה יותר מזה. טכנולוגיית הבלוקצ'יין מאפשרת אישור של העסקה במספר שניות. אנו רואים ונמשיך לראות חברות תשלומים גלובליות יוצרות שיתופי פעולה ואפילו מפתחות יכולות עצמאיות בתחום הבלוקצ'יין בכלל והמטבעות היציבים בפרט.
קבוצת הפורמולה 1 רד בול רייסינג משיקה קולקציית NFT לקראת הגרנד פרי 2022 במונקו. רד בול רייסינג היא הקבוצה המובילה במרוץ ה Formula 1 – המרוץ המוטורי היוקרתי ביותר בעולם.
זו אינה השקת ה NFT הראשונה בספורט המוטורי, קבוצות מתחרות כבר השיקו קולקציות דומות בעבר. יתרה מזאת, לספורט המוטורי קשר הדוק עם עולם הנכסים הדיגיטליים. נותני החסות הבולטים ביותר בפורמולה 1 הם בעיקר בורסות קריפטו ופרויקטים בתחום הבלוקצ'יין. שותפויות בולטות כוללת את בורסת הקריפטו האמריקאית FTX שחתמה הסכם עם קבוצת מרצדס, קבוצת רד בול רייסינג שחתמה עם הבורסה Bybit , קבוצת מקלארן האייקונית עם חברת הבלוקציין Tezos וקבוצת אסטון מרטין עם הבורסה crypto.com. למעשה, כיום קשה למצוא קבוצת פורמולה 1 שעדיין לא קיבלה חסות מחברת קריפטו/בלוקציין.
בעזרת השקת NFT מקווים רד בול והקבוצות המתחרות לחזק את הקשר של המעריצים עם הקבוצה ובעיקר לייצר בקלות הכנסות נוספות לקבוצה. בהודעה לעיתונות אמרה החברה: " NFT יחבר את המעריצים לקבוצה ולרגעים הבלתי נשכחים שלה באמצעות סדרה של קטעים במהדורה מוגבלת של מזכרות דיגיטליות, כל קטע מסמן היבט בלעדי בעבר, ההווה והעתיד של רד בול רייסינג"
לגבי ערכם של יצירות ה NFT הללו, סביר שמעריצים רבים ברחבי העולם ירצו לרכוש את זכויות היוצרים של יצירה המתעדת את המרוץ הראשון של הנהג האהוב עליהם בקבוצה האהובה עליהם, ובכך יקפיצו את ערכם של היצירות. עם זאת, ערכם העתידי תלוי בשאלה רחבה יותר: האם תחום ה NFT יתפוס חלק אינטגרלי מעולם האומנות ויישאר איתנו לאורך זמן? או שמא ההתקררות האחרונה בשוק ה NFT תבשר דעיכה של התחום ?
חברות התשלומים הדיגיטליים Block וWakefield Research סקרו למעלה מ- 9,500 אנשים ב-14 מדינות ברחבי אמריקה, אירופה ו- APAC (אסיה פסיפיק) על מנת להבין טוב יותר התנהגויות של אנשים בנוגע לביטקוין ומטבעות דיגיטליים במקומות, מגדרים וגילאים שונים.
מהסקר עולה כי בעלי הכנסה נמוכה יותר, ללא קשר למקום בו הם גרים בעולם, רואים בביטקוין כאמצעי תשלום והעברת ערך. זאת בהשוואה לבעלי הכנסה גבוהה שכ- 50% מהם רואים בביטקוין "פוטנציאל להרוויח כסף".
באופן כללי, בעלי השכר הגבוה יותר מוצאים הרבה סיבות השקעתיות לקניית ביטקוין – תשואה, הגנה מאינפלציה וגיוון תיק ההשקעות שלהם. בעלי השכר הנמוך לעומת זאת, מזהים יותר ערך בשימוש הביטקוין – קניית מוצרים עם המטבע ושליחת כסף לאחרים.
בחלוקת למדינות, יש קשר ישיר בין כמות האינפלציה במדינה לבין התייחסות לביטקוין כהגנה מפניו. במדינות בהם האינפלציה גבוהה באופן חריג, כמו ארגנטינה (שיעור אינפלציה שנתי של 55%) כ 47% מהנשאלים אמרו שקנו ביטקוין לצורך הגנה מפני אינפלציה. בארה"ב לעומת זאת רק כ-18% מהנשאלים טענו שקניית ביטקוין משמשת כמכשיר להתמודדות עם אינפלציה.
בבחינת כמות הידע, המסקנה מעניינת: מבין אלו שהזדהו כבעלי ידע בסיסי עד מתקדם בקריפטו, 41% אומרים שירכשו ביטקוין "בסבירות גבוהה" ב-12 החודשים הקרובים, בהשוואה ל-7.9% בלבד מבעלי "ידע מוגבל עד ללא ידע". למעשה, הסיבה המרכזית לאי רכישת ביטקוין אינה חשש מגניבה, רגולציה או תנודתיות אלא פשוט תחושה של חוסר ידע!
סיבה השנייה לאי רכישת ביטקוין הינה פחד מגניבות. למרות שרשת הביטקוין לא נפרצה מעולם וכל הגניבות בעולם הקריפטו קרו מסיבות של שמירה לא נכונה של המטבעות, רשלנות של בורסות ופרוטוקולי DeFi שונים ואי שמירה על המפתח הפרטי.
לצפייה בדו"ח הסקר: https://block.xyz/2022/btc-report.pdf
בשבוע שעבר שוק המניות בארה"ב חווה התאוששות בעוד מחיר הביטקוין נשאר די קבוע. האם אלו סימנים מוקדמים של ניתוק ההתאמה לשווקי ההון או פשוט הביטקוין בפיגור?
מדד ה S&P 500 עלה ב 6.5% והנאסד"ק עלה ב-7%. בינתיים, הביטקוין סיים בירידות את השבוע התשיעי ברציפות. מאז הביטקוין התאושש ב 7% בעוד המדדים באמריקה היו די שטוחים ואפילו בירידה של כמעט 1%.
השבועיים האחרונים מלמדים על שבירה בטרנד העלייה בהתאמה בין שווקי ההון המסורתיים לביטקוין ושוק המטבעות הדיגיטליים. התאמה שאינה טבעית מיסודה ועומדת כיום על יותר מ – 0.6, והיא שנבחנת במהלך 30 הימים האחרונים. בגרף שלפנינו מוצגת ההתאמה.
בכחול – התאמת הביטקוין לנאסד"ק.
בשחור - התאמת הביטקוין ל S&P 500.
בשבועות הקרובים ממתינים אירועי מאקרו נוספים שבעבר הובילו לעליות בהתאמה בין ביטקוין למניות בארה"ב. תוצאות האינפלציה של חודש מאי בארה"ב המספרים יפורסמו ב-10 ביוני, ובנוסף דיון הריבית הבא של FOMC יוצג ב-15 ביוני. אינני רואה סיכוי סביר שהביטקוין ישתחרר לגמרי מהרצועה האדוקה שלו לשוק המניות האמריקאי, אך ייתכן שקשרים אלו יתרופפו וזה מבורך.
הביטקוין נחשב פעם למגזר החסין ביותר מאירועים בעולם האמיתי, ואינו מושפע מהצלחות ומכישלונות קפיטליסטיים באופן כללי. עם זאת, במהלך חמשת החודשים הראשונים של 2022, ראינו התאמה די יציבה בין תנועות המחירים של ביטקוין ו-S&P 500. האינפלציה והפחדים ממלחמה לא היו אדיבים לאף אחד מהשווקים. מדוע הקריפטו קשור למניות? ככל הנראה עקב הצמיחה המסיבית של שווי השוק בשנים 2020 ו-2021, משקיעים קמעונאיים ממניות נהרו למטבעות הדיגיטליים בשיעורים חסרי תקדים. זה גרם לחפיפה גדולה בהרבה במהלכי המסחר עם צמיחת שוק המטבעות הדיגיטליים. חוזקתה של טענה זו אמורה רק לגבור עם הזמן.
אחרי תקופה ארוכה של עליות ביחס בין כמות הלונגים לשורטים, אנו מבחינים בירידה מסיבית ביחס זה.
כפי שנבחן בבורסת Binance הסוחרים נוטים לחששנות יתר, והורידו את היחס בין הלונגים לשורטים לרמה בה הייתה בתחילת השנה.
חשבון לונג נחשב כאחד כזה שנטו פוזיציות הלונג שלו על המטבע גדול מנטו פוזיציות השורט, ולהיפך.
נכון לעכשיו, הקונצנזוס בקרב הסוחרים נראה שלילי, עם יחס לונג/שורט ברמה נמוכה היסטורית - מעט מעל 1. לפני התרסקות LUNA ראינו עלייה ביחס כשטיפס מעל ל-3 אך זה נוטה להיות סימן לביטחון עצמי מופרז של הסוחרים. גם היום, כשאנו מדברים על יחס כה נמוך זה מגיע מפחד מופרז בשוק, כזה שנוטה להיות להיפוך. לכן אפרשן מידע זה כנוטה לאופטימיות יותר מפסימיות. מסקנה נוספת מסוגייה זו, היא העובדה שמינופים שאינם גבוהים בשוק מנטרלים את הסכנה לירידה חדה כתוצאה מהנזלות.
על מנת לשפר את הסקירות להתאימן לצורכי הקהל, אם יש נושא שמעניין אתכם שנדבר עליו בסקירה הבאה שלחו מייל לכתובת : office@proxibit.co.il
דיסקליימר