סקירה שבועית – 23-30 בינואר
סקירה שבועית זו הוכנה על מנת לתת למשקיעינו ולקהל הרחב מבט מלמעלה על שוק המטבעות הדיגיטליים בו אנו פועלים.
בסקירות מסוג זה נכסה אירועים משמעותיים בשבוע החולף ומשמעותם, נבצע ניתוחי on-chain שנועדו לשלוף מסקנות מאופי הפעילות ברשתות הבלוקצ'יין השונות. בין היתר נתייחס למסלולי Proxibit וביצועיהם.
נקודות מפתח:
האקר משחזר סיסמה של ארנק נעול שהכיל נכסים בסך 2 מיליון שקלים
דן רייך, יזם ניו-יורקי השקיע ב 2018 כ -50,000 $ במטבע הדיגיטלי Theta – פלטפורמת וידאו מבוזרת מבטיחה .
לימים ביקש דן לפדות את השקעתו אך גילה כי שכח את הסיסמה ואת ה seed phrase (רצף של 24 מילים רנדומליות שבעזרתן ניתן לשחזר את הסיסמה לארנק) , הוא ניסה לנחש את הסיסמה 12 פעמים ללא הצלחה.
ידוע כי אחרי 16 ניסיונות שגויים תכולת הארנק כולה תמחק והנכסים ייעלמו מהארנק.
השנה השקעתו של דן גדלה ל – 2 מיליון דולרים והוא החליט להיעזר בהאקר – מהנדס מחשבים בשם ג'ו גרנד שבמשך 12 שבועות ניסה לפרוץ את ארנק ולחלץ את הכספים.
מדובר בפריצה גאונית שפרטיה הטכניים ארוכים ומסובכים מכדי לפרט כאן, אך ג'ו מסביר בפשטות כי הסוד לפריצה היה טמון בעדכון תוכנה שנעשה לארנק ה Trezor , במהלך העדכון הסיסמה הועברה לזיכרון ה RAM וחזרה אל ההתקן בסוף העדכון תוכנה. אך מסתבר שהסיסמה מעולם לא נמחקה מה- RAM ובעזרת טכניקת פריצה מסוימת הצליח ג'ו לשחזר את הסיסמה משם.
Trezor הגיבו בציוץ כי החולשה המצוינת מוכרת להם היטב ותוקנה בארנקים החדשים של החברה.
התפתחות ביחס הרוסים למטבעות דיגיטליים – הנשיא פוטין באמירה אופטימית
בסקירה השבועית האחרונה סופר על המלצת הבנק הרוסי לאסור מסחר וכרייה במטעות דיגיטליים, אין להמעיט בערכן של ההשפעות של איסור כזה , אם יכנס לתוקף, שכן משתמשי הקריפטו הרוסים תורמים יותר מ 5 מיליארד דולר של נפח מסחר שנתי ובעלי כוח הכרייה השלישי בגודלו בעולם במטבע הביטקוין.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נותן איתות חיובי בנוגע ליחסה של רוסיה למטבעות דיגיטליים. בפגישה שערך ביום רביעי ( 26-01-22) עם נציגי ממשלתו ביקש להתחיל את הפגישה עם "הנושא החם ביותר כרגע" – הרגולציה על מטבעות דיגיטליים.
במהלך השיחה אמר פוטין : "כמובן שיש לנו (לרוסיה) יתרון תחרותי כאן, במיוחד בתחום הכרייה. אני מתכוון לעודף החשמל ואנשים מוכשרים שפנויים לעסוק בתחום"
ע"פ נתוני אתר statistica , מחיר 1 קילו-וואט לשעה של חשמל ברוסיה הוא מהזולים בעולם – רק כ 0.06 $ . לשם השוואה בצרפת המחיר הוא 0.22$ (פי 3.6), ובישראל – 0.18$ פי שלושה מהמחיר ברוסיה.
הנשיא ביקש מנציגי ממשלתו להיפגש עם אנשי הבנק המרכזי ברוסיה על מנת להגיע להסכמות ולגבש מדיניות.
יומיים לפני הפגישה המדוברת, שר האוצר הרוסי איוון צ'בסקוב הגיב להצעת הבנק המרכזי לאיסור מסחר וכרייה במטבעות דיגיטליים וטען כי יש לדחוף לקראת רגולציה ולא איסור תוך הדגשת העובדה ש "כדאי לתת הזדמנות לטכנולוגיות אלו להתפתח, ולא לשים את עצמנו בפיגור אחרי התעשייה הטכנולוגית העולמית".
הקולות הנשמעים נגד המלצת הבנק הרוסי מבשרים טובות ומעידים על כך שרוסיה מכירה בכוחם של המטבעות הדיגיטליים זאת בעוד שהם שמים לב לסיכונים הקיימים בשוק זה.
זרימת מטבעות גוברת מחוץ לארנקי הבורסה, מה המשמעויות ?
ע"פ נתוני אתר CryptoQuant ישנה זרימה של מטבעות מהבורסות הגדולות החוצה אל ארנקים פרטיים, בעוד כמות המטבעות שהוחזקו בבורסות במאי 2021 היו באזור ה 3 מיליון ביטקוינים עכשיו מדובר ב-כ 2.4 מיליון מטבעות בלבד.
זרימת המטבעות החוצה מהבורסות מבשרת טובות, שכן ככל ששיש זרימה פנימה אל הבורסות זה מעיד על כוונתם של המשקיעים לבצע פעולות מסחר ובכלל זה למכור את המטבעות או להמירם למטבעות שונים. אך כאשר מדובר על זרימה החוצה מהבורסות, המשקיעים מאותתים כי אינם מתכוונים לבצע פעולות במטבעות ולעת עתה מעדיפים לקנות ולהחזיק לטווח הארוך.
אחד המדדים הטובים להבנת הסנטימנט בביטקוין הוא התנהגות הכורים.
בתקופות של חשש גובר הכורים יתאפיינו במכירה כמעט מיידית של המטבעות אותם כרו ולקיחת רווחים מיידית, אך עם זאת בתקופות שוק שורי הכורים יעדיפו לאגור מטבעות ולמכור במחיר גבוה.
לאחרונה נראתה קפיצה בכמות המטבעות שמחזיקים הכורים.
הארנקים הגדולים צוברים מטבעות
ע"פ נתוני אתר bitinfochart העוקב אחרי פעילות הארנקים הגדולים בביטקוין ניתן לראות צבירה מסיבית של ארנק גדולים ובפרט ארנק אחד שהחל רכישות באוגוסט האחרון וצבר עד כה למעלה משווי של מיליארד דולר בביטקוין.
ארנק אחר צבר במהלך שבוע הירידות 2-18 מיליון שווי של ביטקוינים כל כמה שעות. ברשתות החברתיות הגדירו את המכירה כ: panic sell"" שלטענם המרוויח היחיד מהמכירה הזו הוא אותו קונה.
צבירת המטבעות של הארנק שביצע קניות בירידה האחרונה
רשתות חברתיות – ניתוח נתונים
הסנטימנט החברתי כאמור הוא פקטור חשוב ביותר בכל הנוגע למטבעות דיגיטליים לכן כחלק מהסקירות השבועיות נבצע ניתוחי ביג דאטה ברשתות החברתיות ונלחץ מסקנות רלוונטיות.
נפח תשומת הלב ברשתות החברתיות (social volume) כפי שמשתקפת ע"פ נתוני אתר sanbase כמות האיזכורים של ביטקוין ברשתות החברתיות (twitter, reddit, telegram) מראה עלייה משמעותית, ואף השבוע הייתה הגובהה ביותר מתחילת חודש דצמבר האחרון. העליות הגדולות הללו מתרחשות במקביל לתפנית במחיר, ובהתחשב בכיוון המחיר של BTC בחודשיים האחרונים, לכל תפנית יש סבירות גבוהה להיות חיובית.
אזכורים של buy the dip""
יש לא מעט מקרים שבהם קהל הקריפטו האמין באופן אחיד שתוצאה אחת תתרחש, ואז ההפך בדיוק מתממש.
אזכורים של buythedip# הם אחד מאותם מונחי מפתח מובהקים שאנו עוקבים אחריהם כאשר השווקים יורדים במשך זמן רב. כשהקהל מזכיר שהגיע הזמן לקנות את המטבע, זה בדרך כלל מעיד על כך שעדיין אין מספיק פחד, ולמעשה זה עדיין לא הזמן לקנות. ברגע שהאזכורים של buythedip# מתמתנים , זה הזמן הנוח יותר לבצע קניות לפי הגרף. בשבוע האחרון ניתן לזהות ירידה בכמות האזכורים של buythedip#.
אזכור המילה buythedip ברשתות החברתיות
לסיכום
במבט כולל הנתונים עליהם אנו מסתכלים מצביעים על כך שזהו זמן טוב יותר מהממוצע לקנייה, אבל כמו כל השקעה אחרת אין ערובה לשווקים יזרמו לכיוונים אליהם אנחנו מצפים.
בתחום המטבעות הדיגיטליים הפחות מפוקח ומונע רבות ע"י תחושת המשקיעים חשוב להביט על נתונים שונים שמהם הורגלנו בשווקי ההון הקלאסיים, בניהם היכולת להביט על זרימת מטבעות לכיוונים השונים והסנטימנט החברתי.
כותבה הסקירה הוא אסף אלמליח, אנליסט קריפטו-פיננסי ב – Proxibit .
החברה בעלת אישור המשך עיסוק מספר 57505 למתן שירות בנכס פיננסי מכוח בקשה לרישיון למתן שירות בנכס פיננסי לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. החברה אינה בעלת רישיון כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. אין באמור באתר משום ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מס ואין בו משום תחליף לשירותים כאמור המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין באמור באתר משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במטבעות וירטואליים ו/או במוצרים או מכשירים פיננסיים כלשהם ואין בדברים משום הזמנה ו/או הצעה לביצוע פעולות במוצרים הנזכרים. אין באמור כדי להוות התחייבות להשאת תשואה כלשהי. השקעה במטבעות וירטואלים הינה מסוכנת ועשוייה לגרום להפסד של מלוא ההשקעה. תחום המטבעות הוירטואליים כרוך בחוסר וודאות רגולטורי, מיסויי ויישומי על ידי גופים שונים עמם נדרשים יחסי גומלין לצורך ביצוע פעולות.