סקירה שבועית זו הוכנה על מנת לתת למשקיעינו ולקהל הרחב מבט מלמעלה על שוק המטבעות הדיגיטליים בו אנו פועלים.
בסקירות מסוג זה נכסה אירועים משמעותיים בשבוע החולף ומשמעותם, נבצע ניתוחי on-chain שנועדו לשלוף מסקנות מאופי הפעילות ברשתות הבלוקצ'יין השונות.
נקודות מפתח:
משנים כיוון: הבנק הרוסי ונציגי הממשלה הגיעו להסכמות – רגולציה ולא איסור
בסקירות הקודמות עקבנו בצמוד אחר המתרחש ברוסיה , הבנק המרכזי הרוסי המליץ על אסירת מסחר בקריפטו והדגיש את הסכנה שמהווים המטבעות הדיגיטליים על היציבות הפיננסית, הדגש באזהרת הבנק היה בנושא כריית מטבעות, בטענה שמייצר בזבוז אנרגיה גדול. רוסיה כאמור, היא ספקית הכרייה השלישית בגודלה בעולם.
לאחר מכן בפגישה שערך פוטין עם נציגי ממשלתו והבנק המרכזי ביקש לציין כי י"ש לנצל את היתרון התחרותי שיש לרוסיה בתחום הכרייה" ושר האוצר בממשלתו טען כי "כדאי לתת הזדמנות לטכנולוגיות אלו להתפתח, ולא לשים את עצמנו בפיגור אחרי התעשייה הטכנולוגית העולמית".
בשלישי (08-02-22), בשעת לילה מאוחרת פורסם באתר הרשמי של הממשלה דו"ח שמניח את היסודות להסדרת תחום המטבעות הדיגיטליים ולא איסורו – כמו שביקש הבנק המרכזי להחיל רק לפני שבועיים.
חשוב לצין כי רוסיה היא אחת מהכלכלות הגדולות בעולם ע"פ אתר המחקר Statista רוסיה ממוקמת במקום ה -11 במונחי תמ"ג לנפש, תרומה של כלכלה כזו לשוק המטבעות הדיגיטליים יכולה להיות לא קטנה. וזאת בתוספת ללגליזציה האחרונה שמתרחשת בהודו – שהיא הכלכלה החמישית בגודלה בעולם.
Source: statistica.com
תוכנית הממשלה כוללת מבט על רכישות של מטבעות קריפטוגרפיים ברוסיה – שעשויות להתבצע אך רק באמצעות חברות רשומות מקומיות וברישיון, כך שנעשית "הכרת לקוח" מלאה ומידע על העסקאות שלהם יכול להיות זמין לסוכנויות ממשלתיות.
בין היתר הוצע בדו"ח לאפשר לבנקים לפעול כמתווכים בין משתמשים ובורסות מטבעות דיגיטליים, תוך הטלת חובת דיווח לרשויות הרלוונטיות בהתאם לגודל העסקה. – מדובר בהצעה להסדרה מלאה.
נושא חשוב: רבות מהתקנות מחייבות את הפרלמנט לחוקק חוקים חדשים, מדובר בתהליך לא קצר.
"קריפטו באצטדיון"- שיתוף פעולה אפשרי בין (Terra (LUNA לבין קבוצת בייסבול אמריקאית
קבוצת הבייסבול של וושינגטון הודיעה ביום רביעי (09/02/22) שהיא תבדוק הטמעת מערך את התשלומים של המטבע היציב UST באצטדיון של Terra כחלק מחסות של כמעט 40 מיליון דולר.
החשיפה של UST באצטדיון לבדה אמנם לא תיצור ביקוש גבוהים שייגרמו לעליית ערך במטבע Luna אבל מעבר לכל ספק מדובר בהכרה והנגשה של מטבעות דיגיטליים ללא מעט אנשים ובעיקר הוכחת יכולות לנהל מערכי תשלומים.
חלק מהחסות תכלול קריאת שם האצטדיון “The Terra Club” ומיתוג מלא של ההיכל.
הנושא המרגש בשותפות הזו היא שארגון הDAO (decentralized autonomous organizations) של Terra הוא שהחליט על השותפות. אותו DAO הוא ארגון בו מחליטים משתתפי הרשת בעתיד הפרויקט. זוהי בעצם פילופסיה לקבלת החלטות בצורה מבוזרת ודמוקרטית יותר – כאשר למשתתפי הרשת יש היכולת להשפיע בצורה ישירה.
דיווח: BlackRock בית השקעות ומנהל הנכסים הגדול בעולם – מתכנן להשיק שירות מסחר במטבעות דיגיטליים
BlackRock, מנהלת הנכסים הגדולה בעולם עם קרוב ל-10 טריליון דולר בנכסים מנוהלים עבור מוסדות, מתכוננת להציע שירות מסחר במטבעות דיגיטליים ללקוחותיה, כך הדיווחים ע"פ אתרי החדשות שונים.
ב Coin-desk דווח כי כוונת החברה היא ב "מסחר בתמיכת לקוחות ולאחר מכן עם מסגרת האשראי שלהם". במילים אחרות, לקוחות יוכלו ללוות מ- BlackRock על ידי שעבוד נכסי קריפטו כבטוחה.
BlackRock עלתה לכותרות בארץ לאחר השת"פ עם בית ההשקעות הפניקס הישראלי,
בימים אלה ידוע כי בנקים בוול סטריט ומוסדות פיננסיים גדולים מתקדמים לתחום הקריפטו, כאשר מוסדות כמו Goldman Sachs, Citi ו – Morgan Stanley משלבות שירותים כאלה או אחרים הקשורים למטבעות דיגיטליים ושוקלות את צעדיהן בזהירות.
BlackRock מחזיקה גם ב-16.3% מ-MicroStrategy, אחת ממחזיקות הביטקוין הגדולות בעולם.
חשוב לציין כי כרגע מדובר בדיווחים בלבד, והחברה לא הוציאה הודעה רשמית בנושא, למעשה כשנשאלה בחרה לא להגיב.
מבט טכני על ביטקוין – נקודות המפתח האלו יתוו את הדרך להמשך
הביטקוין (BTC) אולי התאושש חזק בימים האחרונים, אבל המסע שלו לשיאים חדשים רק מתחיל – ורחוק מלהיות מובטח.
במבט על מסגרת זמן שבועית טווח התזוזה המעניין בעת הנוכחית נע במחיר בין 29,000$ עד ל 52,000$.
האזור התחתון (29,000-32,000) – הוא התחזית הפסימית – הסוחרים והמשקיעים מביטים עליו כעל רצפה משמעותית שמחזיקה כבר לא מעט זמן – מדצמבר 2020.
מחיר הביטקוין הגיע לשיא של 69,000$ בנובמבר האחרון, והדרך חזרה לשם נראית עוד ארוכה וזו בהנחה שכלום לא ישתבש. נקודת הציון החשובה (בטווח השבועי) היא הגעה ל 52,000$ (קו לבן) שם צפויה התנגדות היסטורית.
זום אין לטווח היומי תגלה לנו נקודה מעניינת על התנהגות המחירים של הביטקוין. שימו לב לטבלה הבאה:
אם נביט על ה – EMA (ממוצע נע אקספוננציאלי- ששם דגש יותר על תנועות מחיר אחרונות) :
בכל חצייה של הקו הכחול מעל לקו האדום נראתה עלייה משמעותית הן באוגוסט 2021 והן באוקטובר האחרון, מאז נראתה חצייה בכיוון ההפוך המעידה על התחזקות המגמה השלילית, ואכך כך היה. לאחרונה ניתן לראות התקרבות מסוימת של הקו הכחול אל הקו האדום, פגישה כזו תהווה סימן חיובי לבאות.
לסיכום:
במבט מגבוה: שותפויות חדשות, רגולציה, וחשיפת המוסדות לתחום מהוות אנגריה חיובית לשוק, ללא ספק.
עם זאת, אם נצלול בזום-אין פנימה אל הטבלאות נבין שמוקדם מכדי לקבוע אם מדובר במגמה או בתיקון שיגרור אחריו ירידות חמורות יותר.
המשקיעים (בהשוואה לסוחרים) נכונים להיות רגועים יותר, מבט לטווח הארוך צפוי נוח יותר מהטווח הבינוני, לכן בשוק ספקולטיבי וצעיר כמו זה חשוב לבחור מטבעות חזקים פונדמנטלית ולהסתכל על הטווח הארוך. עם כמה שמפתה לבצע פעולות מסחר, הרוב לא מצליחים לתזמן את השוק וכמו שאמר לא פעם האורקל מאומהה : "השווקים הן מכונה להעברת כספים מחסרי הסבלנות אל הסבלניים".
בהצלחה לכולם.
אסף אלמליח אנליסט קריפטו פיננסי בכיר ב – Proxibit